Hardlopers maken kennis met de Groene Loper Run

Op (paas)zondag 1 april 2018 vindt in Maastricht de eerste editie van de Groene Loper Run plaats, een mooie 5 én 10 kilometer lange hardloopwedstrijd waar iedereen aan kan meedoen. Het parcours van de run gaat voor het grootste gedeelte over de Groene Loper. De hardlopers rennen tussen het Europaplein en het MVV-stadion (de Geusselt). De precieze route wordt nog bekend gemaakt. Start en finish zijn naast de Lourdeskerk.

Het Maastrichtse gemeentebestuur noemt het evenement “een aanwinst voor de stad, die goed past in het profiel van Maastricht. Daarnaast is de run een mooie manier om kennis te maken met het nieuwe gebied boven op de Koning Willem-Alexandertunnel.”

 

Organisatie

De sportieve leiding van de Groene Loper Run is in handen van de Maastrichtse toploper Ricardo Floris van Floris Running Evolution en Raoul Spronken van Maastricht Running Tours. Volgens Floris zou dit wel eens het snelste parcours van Limburg kunnen worden. “Veel rechte stukken, weinig bochten en weinig hoogteverschillen is de perfecte combinatie voor een prettig en snel parcours.”

Bij de organisatie zijn Emiel en Rob Frambach betrokken, die met hun bedrijf Extra Leisure ook de jaarlijkse triathlonwedstrijd IRONMAN en wielerwedstrijd Hammer Series verzorgen.

 

Mijlpaal ingebruikname Groene Loper

De Groene Loper Run in het paasweekend zal één van de activiteiten zijn die Projectbureau A2 Maastricht en Avenue2 eind maart/begin april organiseren met verschillende partners om de mijlpaal van de ingebruikname te vieren. De Groene Loper wordt een plek waar mensen bij elkaar komen om te wonen, te werken en te recreëren. In totaal 1800 bomen zorgen ervoor dat de Groene Loper zijn naam dubbel en dwars verdient. Aan de nieuwe laan komen naar schatting ook 900 nieuwe woningen. Ballast Nedam Development gaat dit weekend gebruiken om de voorbereidingen aan een breder publiek te tonen.

 

Goed doel

Een deel van de opbrengst van de Groene Loper Run wordt gedoneerd aan een goed doel: het Toon Hermans Huis Maastricht. Een gastvrij inloophuis voor (ex-)kankerpatiënten, naasten en nabestaanden.

 

Meedoen?

Lopers kunnen zich inschrijven via www.groeneloperrun.nl. Bedrijven die interesse hebben in deelname en/of sponsoring kunnen contact opnemen met de organisatie via info@groeneloperrun.nl.