Update: Groene Loper Run 2020 gaat door!

Het hardloopevenement Groene Loper Run op zondag 11 oktober, normaal gesproken met start en finish op de Groene Loper bovenop de A2-tunnels, wordt volledig verplaatst naar een terrein aan de rand van de stad en vindt plaats zonder publiek. Ook de parcoursen van de Maastricht Marathon, Halve Marathon, 10 km en 5 km zijn gedeeltelijk gewijzigd. Organisator Extra Leisure doet daarmee wat onmogelijk leek: een veilig evenement organiseren met alle aanpassingen en maatregelen die nodig zijn om de gezondheid en veiligheid te waarborgen van deelnemers, inwoners, vrijwilligers en personeel. 

De start, finish én de huldigingen vinden allemaal plaats op een grasweide tussen de A2 en Kasteel Geusselt. In de volksmond ook bekend als het circusterrein dat ligt aan de toepasselijke straat de Marathonweg. 

Gezondheidscheck

“Elke deelnemer krijgt een gezondheidscheck en een temperatuurmeting. Deelnemers komen zo in een bubbel terecht en binnen die wedstrijdbubbel is 1,5 meter afstand weliswaar geen eis, maar gezien de ruimte op de parcoursen zijn de wedstrijden van zichzelf al zo goed als coronaproof. Ook wordt gevraagd familie en vrienden thuis te laten”, zegt Vincent van der Stouwe, organisator van de Groene Loper Run.  

‘We zijn opgelucht’
Wedstrijddirecteur Rob Frambach: “Een bijzondere editie van de Groene Loper Run met een extra lange aanloop. Met condities en restricties die het uiterste vragen van organisatie, atleten en publiek. Dat deed een enorm beroep op de flexibiliteit van vrijwilligers, verkeersregelaars, inwoners, ondernemers en alle deelnemers die staan te trappelen om deel te nemen. We zijn opgelucht dat we dit samen met de overheden en veiligheidsinstanties mogelijk kunnen maken.”

De verplaatsing van het evenement gaat echter niet zonder enige consequenties. Zo kan de Maastricht Sport Kids Run vanwege de verplaatsing geen doorgang meer vinden.

Programma

Op het programma staan vier wedstrijden. Om 9.00 uur starten de Maastricht Marathon en de Rabobank Halve Marathon. Om 12.30 start de Pro Run Fit 10 km en om 12.15 uur is het de beurt aan de OrthoMosa 5 km.  

Deelnemers hebben inmiddels een mail met de wijzigingen ontvangen. Inschrijven voor de wedstrijden is nog mogelijk. De inschrijvingen, parcourskaarten en kaarten van het evenemententerrein zijn te vinden op de website: www.groeneloperrun.nl.