Bas van Hooren en Maarten Zeegers winnen eerste editie Groene Loper Run

Bas van Hooren (15m31s) en Maarten Zeegers (33.45) wonnen zondag respectievelijk op de 5 en de 10 kilometer de eerste editie van de Groene Loper Run. Bij de vrouwen waren Mechtild Dackus-Panhuysen (5km) in 20.43 en Alix Thomson 10 km in 42.17 de snelsten.

In totaal trokken ruim 800 deelnemers de hardloopschoenen aan. De hardlopers lieten zich niet weerhouden ondanks het koude weer. De Maastrichtse toploper en racedirecteur Ricardo Floris kijkt tevreden terug op de eerste editie. Het parcours van de run dat voor het grootste gedeelte over de Groene Loper ging bleek zoals voorspeld een snelle omloop te zijn. Floris: “Een snelle tijd kon niet uitblijven. Rechte stukken, weinig bochten en weinig hoogteverschillen zorgden ondanks het koude weer voor snelle tijden.”

Mijlpaal ingebruikname Groene Loper
De Groene Loper Run was één van de activiteiten die werd georganiseerd om de mijlpaal van de ingebruikname van de Groene Loper te vieren. Afgelopen donderdag werd het gebied rondom en bovenop de nieuwe A2-tunnel in Maastricht geopend door Koning Willem-Alexander. De Groene Loper wordt een plek waar mensen bij elkaar komen om te wonen, te werken en te recreëren. In totaal 1800 bomen zorgen ervoor dat de Groene Loper zijn naam dubbel en dwars verdient. Aan de nieuwe laan komen naar schatting ook 900 nieuwe woningen.

Goed doel
Een deel van de opbrengst van de Groene Loper Run werd gedoneerd aan een goed doel: het Toon Hermans Huis Maastricht. Het inloophuis voor (ex-)kankerpatiënten, naasten en nabestaanden ontving een bedrag van € 2.100,-.