Groene Loper Run keert terug naar Maastricht

De snelle hardloopwedstrijd de Groene Loper Run keert op paasmaandag 22 april 2019 terug naar Maastricht. Naast een mooi en snel 5 km parcours dat ongeveer gelijk is aan het parcours van vorig jaar, krijgt de run dit jaar een nieuw 10 km parcours. De snelle en vlakke 10 km ronde wordt ook gebruikt voor de halve marathon, die dit jaar wordt toegevoegd aan het rijtje met afstanden die op de Groene Loper verlopen zullen worden.

De run voert haar deelnemers net als vorig jaar grotendeels over de Groene Loper, het gebied bovenop de A2-tunnels in Maastricht. Met een bewezen snelle 5 km en een nieuw 10 km parcours, dat tevens fungeert als ronde voor de halve marathon, wil de organisatie ook atleten die aan het trainen zijn voor een marathon aanspreken.

De Maastrichtse top-loper Ricardo Floris, die samen met Raoul Spronken initiatiefnemer van de run is, heeft vertrouwen in de nieuwe afstand: “Na een geweldige eerste editie met veel verbeterde persoonlijke records op de 5 en 10 km, bleven mensen vragen naar een vervolg van de Groene Loper Run. Door een halve marathon toe te voegen aan de bestaande afstanden willen we een uitdaging creëren voor de mensen die vorig jaar de 10 km hebben gedaan en nu toe zijn aan iets anders.”

De eerste editie van de Groene Loper Run vond plaats tijdens het openingsweekend van de Groene Loper in 2018. In dit weekend werd het gebied feestelijk geopend en figuurlijk terug gegeven aan de stad. Hiermee ontstond een plek waar mensen samen komen om te wonen, werken en te recreëren.

De organisatie is ook dit jaar in handen van Extra Leisure, dat ook de jaarlijkse terugkerende triatlonwedstrijd IRONMAN Maastricht – Limburg en obstakelrun SPARTAN organiseert.

 

Inschrijven voor de Groene Loper Run 2019 is vanaf vandaag mogelijk op deze website.