Practical information & program

De snelle hardloopwedstrijd de Groene Loper Run keert op zondag 11 oktober 2020 terug naar Maastricht. Naast een mooi en snel 5 km en 10 km parcours en een halve marathon wordt er voor de derde editie van de wedstrijd een marathon toegevoegd aan het rijtje met afstanden die op de Groene Loper verlopen worden. Vanwege de maatregelen rondom COVID-19 zijn alle locaties (zoals start, finish en registratie) verplaatst naar het Circusterrein aan de Marathonweg in Maastricht. Dit terrein is gelegen vlakbij de Geusselt.

Time

Event

Location

07:00 – 12:00 uur Registratie Circusterrein, Marathonweg Maastricht
9:00 am Start Maastricht Marathon Circusterrein, Marathonweg Maastricht
9:00 am Start Rabobank Halve Marathon Circusterrein, Marathonweg Maastricht
10.10 am Verwachte finish eerste loper Rabobank Halve Marathon
11:00 am Huldiging Rabobank Halve Marathon
11:25 am Verwachte finish eerste loper Maastricht Marathon
11:40 am Cut off tijd Rabobank Halve Marathon
11:45 am Cut off tijd eerste ronde Maastricht Marathon
12:15 uur Start OrthoMosa 5 km Circusterrein, Marathonweg Maastricht
12:30 uur Verwachtte eerste finisher OrthoMosa 5 km Circusterrein, Marathonweg Maastricht
12:30 uur Start Pro Run Fit 10 km Circusterrein, Marathonweg Maastricht
12:45 uur Huldiging Maastricht Marathon
1:00 pm Verwachte finish eerste loper Pro Run Fit 10 km
1:00 pm Huldiging OrthoMosa 5 km
1:30 pm Huldiging Pro Run Fit 10 km
2:30 pm Cut off tijd Maastricht Marathon
2:30 pm Huldiging Pro Run Fit 10 km
2:45 pm Cut off tijd Pro Run Fit 10 km
3:30 pm Huldiging OrthoMosa 5 km

Evenemententerrein

Je gaat binnenkort deelnemen aan de derde editie van de Groene Loper Run. Wellicht ben je al volop in training of ben je nog zoekende hoe jij goed voorbereid aan de start kan komen te staan. Met deze mailing willen wij je graag alvast informeren en hopelijk ook enthousiasmeren voor jouw deelname aan een van de onderdelen van de Groene Loper Run. Ruim voor de wedstrijd ontvang je een uitgebreide atletengids met alle benodigde informatie, daarnaast zullen we op de dag zelf klaar staan om al je vragen ter plekke te beantwoorden.

Starttijden
De Groene Loper Run heeft verschillende onderdelen met verschillende starttijden. Let dus goed op dat je op tijd aanwezig bent op de startlocatie (President Rooseveltlaan 219, Maastricht). Maak vooraf een reisplan en bepaal jouw looproute naar de start.
9.00 uur – Start Maastricht Marathon
9.00 uur – Start Rabobank Halve Marathon
12.15 uur – Start OrthoMosa 5 km
12.30 uur – Start Pro Run Fit 10 Km

Ophalen startnummer
De startnummers zijn alleen op de wedstrijddag op te halen op het evenemententerrein (Circusterrein, Marathonweg Maastricht). Het inschrijfbureau is geopend vanaf 7.00 uur en zal per onderdeel open zijn tot een half uur voor de start.

Let op: vergeet je registratiebewijs niet mee te nemen!
Deze mail heb je na je inschrijving ontvangen. Zonder dit bewijs kunnen we helaas geen startnummer meegeven. De bevestiging mag uitgeprint of op je mobiel getoond worden.

Parcours en verzorgingsposten
Naast de bekendmaking van de parcoursen zijn ook de verzorgingsposten bekend. Om ervoor te zorgen dat onze atleten tijdens de wedstrijd in hun behoeften worden voorzien, zetten we verschillende verzorgingsposten op langs het parcours. Langs het OrthoMosa 5 km parcours wordt 1 drankpost ingericht; bij de Pro Run Fit 10 km worden twee verzorgingsposten ingericht. Bij de Rabobank Halve Marathon zijn drie verzorgingsposten te vinden en voor de Maastricht Marathon zijn dat er zeven, waarvan enkelen twee keer aangedaan worden.

Finish en Athletes’ Garden
Na de wedstrijd ontvang je meteen je medaille. In de Athletes’ Garden kun je bijkomen en nagenieten van je sportprestatie. Maastricht Marathon finishers kunnen hier hun welverdiende finishershirt ophalen! Het after-finish gebied is vlak na de finish. Deze is ingericht om de atleet van alle gemakken te voorzien. De Athletes’ Garden is ná de wedstrijd toegankelijk en in samenwerking met onze partners biedt de organisatie verschillende diensten aan.

  • Massages na afloop
  • Fruit, water, sportdrank en energierepen.

In verband met COVID-19 vragen we atleten het terrein zo snel mogelijk na hun finish te verlaten.

Frequently Asked Questions

The starting times can be found in the schedule above.

Op het Circusterrein in Maastricht. Deze grasweide is gelegen aan de Marathonweg in Maastricht, tussen de A2 en Kasteel de Geusselt.

Om deel te mogen nemen aan de Groene Loper Run moet je minimaal 12 jaar oud zijn. Kinderen tussen de 6 en 11 jaar mogen meedoen aan de Maastricht Sport Kidsrun.

If there is any doubt about your age when picking up the starting number, you may be asked to provide proof of ID. If this shows that you are not 12 years old, participation may be refused and there will be no refund of the registration fee.

Yes, during all races each participant will have its time registered.

Results will be made public soon after the race via our website and social media channels.

Neem contact op met info@groeneloperrun.nl. Het kan enkele uren duren voordat je je bevestiging ontvangt. Check ook even je spambox.

If you have purchased a cancellation insurance, you can cancel your registration for free and the amount will be refunded to your account.

Unfortunately, we cannot cancel your registration without cancellation insurance.

  • Race number including timing chip
  • Aid stations
  • Closed-off course
  • Massage afterwards
  • Medal (if you finish)

Participants of the Maastricht Marathon receive a unique finishers' shirt in addition to the above.

During the competition it is strictly forbidden to bring equipment other than a sports watch or telephone attached in a bracelet. If in doubt, you can contact us via info@groeneloperrun.nl.

In het hart van Maastricht is Het Student Hotel gevestigd in een voormalige iconische keramiekfabriek. In samenwerking met Het Student Hotel Maastricht mogen wij deelnemers van De Groene Loper Run 2020 een korting aanbieding op een overnachting in Het Student Hotel Maastricht op Paasmaandag 13 april 2020. 

We raden iedereen aan, wanneer mogelijk, met het openbaar vervoer of met de fiets te komen. Fietsen kunnen geparkeerd worden naast het registratiecentrum. Mocht je toch met de auto willen komen, dan kun je parkeren bij het MVV-stadion (de Geusselt).

Adres parkeergelegenheid: Terblijterweg, 6225 XW Maastricht

Nee. Het is voor de deelnemer niet toegestaan om oordopjes met muziek te dragen tijdens het evenement. 

Het meenemen van water in een eigen bidon is toegestaan.