Practical information & program

De snelle hardloopwedstrijd de Enexis Huis Groene Loper Run keert op zondag 11 oktober 2020 terug naar Maastricht. Naast een mooi en snel 5 km en 10 km parcours, een halve marathon én een kidsrun wordt er voor de derde editie van de wedstrijd een marathon toegevoegd aan het rijtje met afstanden die op de Groene Loper verlopen worden. 

Time

Event

Location

9:00 amStart Maastricht MarathonEnexis Huis, Maastricht
9:00 amStart Rabobank Halve MarathonEnexis Huis, Maastricht
10.10 amVerwachte finish eerste loper Rabobank Halve Marathon 
11:00 amHuldiging Rabobank Halve Marathon 
11:25 amVerwachte finish eerste loper Maastricht Marathon 
11:40 amCut off tijd Rabobank Halve Marathon 
11:45 amCut off tijd eerste ronde Maastricht Marathon 
1:00 pmHuldiging Maastricht Marathon 
1:30 pmStart Pro Run Fit 10 km / Thermae 2000 Business Run 10 kmEnexis Huis, Maastricht
2:00 pmVerwachte finish eerste loper Pro Run Fit 10 km 
2:30 pmCut off tijd Maastricht Marathon 
2:30 pmHuldiging Pro Run Fit 10 km 
2:45 pmCut off tijd Pro Run Fit 10 km 
3:00 pmStart OrthoMosa 5 km / Thermae 2000 Business Run 5 km Enexis Huis, Maastricht
3:15 pmVerwachte finish eerste loper OrthoMosa 5 km 
3:30 pmHuldiging OrthoMosa 5 km 
3:45 pmCut off tijd OrthoMosa 5 km 
3:45 pmStart Maastricht Sport Kidsrun Cat. 1*Enexis Huis, Maastricht
3:55 pmStart Maastricht Sport Kidsrun Cat. 2*Enexis Huis, Maastricht
4:05 pmStart Maastricht Sport Kidsrun Cat. 3*Enexis Huis, Maastricht

*De huldigingen van de Maastricht Sport Kidsrun vindt plaats NA de laatste leeftijdscategorie

Maastricht Sport Kidsrun
In the 2020 edition, there will also be organized a kids-run for the very youngest. The Maastricht Sport Kids Run is for child between 6 and 11 years old. Children from 12 years old can participate in the 5 km run of the Enexis Huis Groene Loper Run.

LeeftijdscategorieAgeDistance
Leeftijdscategorie 16 and 7 years old650 m
Leeftijdscategorie 28 and 9 years old850 m
Leeftijdscategorie 310 and 11 years old1050 m

Keep an eye on our social media channels to continuously stay updated on the Groene Loper Run!

Je gaat binnenkort deelnemen aan de derde editie van de Enexis Huis Groene Loper Run. Wellicht ben je al volop in training of ben je nog zoekende hoe jij goed voorbereid aan de start kan komen te staan. Met deze mailing willen wij je graag alvast informeren en hopelijk ook enthousiasmeren voor jouw deelname aan een van de onderdelen van de Enexis Huis Groene Loper Run. Ruim voor de wedstrijd ontvang je een uitgebreide atletengids met alle benodigde informatie, daarnaast zullen we op de dag zelf klaar staan om al je vragen ter plekke te beantwoorden.

Starttijden
De Enexis Huis Groene Loper Run heeft verschillende onderdelen met verschillende starttijden. Let dus goed op dat je op tijd aanwezig bent op de startlocatie (President Rooseveltlaan 219, Maastricht). Maak vooraf een reisplan en bepaal jouw looproute naar de start.
9.00 uur – Start Maastricht Marathon
9.00 uur – Start Rabobank Halve Marathon
13.30 uur – Start Pro Run Fit 10 Km
15.00 uur – Start OrthoMosa 5 km

Ophalen startnummer
De startnummers zijn op te halen op het volgende adres; Trefcentrum Wittevrouwenveld, Edisonstraat 4, 6224 GK Maastricht. Het inschrijfbureau is geopend vanaf 7.30 uur en zal per onderdeel open zijn tot een half uur voor de start.

Let op: vergeet je registratiebewijs niet mee te nemen!
Deze mail heb je na je inschrijving ontvangen. Zonder dit bewijs kunnen we helaas geen startnummer meegeven. De bevestiging mag uitgeprint of op je mobiel getoond worden.

Parcours en verzorgingsposten
Naast de bekendmaking van de parcoursen zijn ook de verzorgingsposten bekend. Om ervoor te zorgen dat onze atleten tijdens de wedstrijd in hun behoeften worden voorzien, zetten we verschillende verzorgingsposten op langs het parcours. Langs het OrthoMosa 5 km parcours hebben we het over twee posten, net zoals bij de Pro Run Fit 10 km. Bij de Rabobank Halve Marathon zijn er zes verzorgingsposten te vinden en voor de Maastricht Marathon zijn dat er zeven, waarvan enkele twee keer aangedaan worden.

Finish en Athletes’ Garden
Na de wedstrijd ontvang je meteen je medaille. In de Athletes’ Garden kun je bijkomen en nagenieten van je sportprestatie. Maastricht Marathon finishers kunnen hier hun welverdiende finishershirt ophalen! Het after-finish gebied is vlak na de finish, nabij het Enexis Huis, President Rooseveltlaan 219, Maastricht. Deze is ingericht om de atleet van alle gemakken te voorzien. De Athletes’ Garden is ná de wedstrijd toegankelijk en in samenwerking met onze partners biedt de organisatie verschillende diensten aan.

  • Massages na afloop
  • Fruit, water, sportdrank en energierepen.

Oefenloop
Voor de Enexis Huis Groene Loper Run begint, willen wij samen met jullie het parcours verkennen tijdens de drie verschillende oefenlopen.

  • Oefenloop 5 km – zondag 8 maart 10.00u
  • Oefenloop 10 km – zondag 22 maart 10.00u
  • Oefenloop 17 km – zondag 5 april 10.00u

De startlocatie is bij het Enexis Huis Limburg (President Rooseveltlaan 219, Maastricht). Op deze locatie zijn er kluisjes aanwezig. Voor en na de oefenloop is het mogelijk om gratis water, thee en koffie te krijgen. Aanmelden is gewenst en het wordt geapprecieerd als de deelnemer zich afmeldt indien verhindert.  Meedoen met de oefenloop is gratis. Na afloop krijg je nog de kans om vragen te stellen aan de organisatie.

(Link naar google forms) https://forms.gle/EHdRomeamqp3mQNa6

Frequently Asked Questions

The starting times can be found in the schedule above.

Near the Enexis Huis, President Rooseveltlaan 219, Maastricht

Om deel te mogen nemen aan de Enexis Huis Groene Loper Run moet je minimaal 12 jaar oud zijn. Kinderen tussen de 6 en 11 jaar mogen meedoen aan de Maastricht Sport Kidsrun.

If there is any doubt about your age when picking up the starting number, you may be asked to provide proof of ID. If this shows that you are not 12 years old, participation may be refused and there will be no refund of the registration fee.

Yes, during all races each participant will have its time registered.

Results will be made public soon after the race via our website and social media channels.

Wanneer je een annuleringsverzekering hebt aangeschaft, kun je kosteloos je inschrijving annuleren en wordt het bedrag teruggestort op je rekening.

Unfortunately, we cannot cancel your registration without cancellation insurance.

If you have purchased a cancellation insurance, you can cancel your registration for free and the amount will be refunded to your account.

Unfortunately, we cannot cancel your registration without cancellation insurance.

  • Race number including timing chip
  • Aid stations
  • Closed-off course
  • Massage afterwards
  • Medal (if you finish)

Participants of the Maastricht Marathon receive a unique finishers' shirt in addition to the above.

During the competition it is strictly forbidden to bring equipment other than a sports watch or telephone attached in a bracelet. If in doubt, you can contact us via info@groeneloperrun.nl.

In het hart van Maastricht is Het Student Hotel gevestigd in een voormalige iconische keramiekfabriek. In samenwerking met Het Student Hotel Maastricht mogen wij deelnemers van De Enexis Huis Groene Loper Run 2020 een korting aanbieding op een overnachting in Het Student Hotel Maastricht op 11 oktober 2020. 

In het hart van Maastricht is Het Student Hotel gevestigd in een voormalige iconische keramiekfabriek. In samenwerking met Het Student Hotel Maastricht mogen wij deelnemers van De Enexis Huis Groene Loper Run 2020 een korting aanbieding op een overnachting in Het Student Hotel Maastricht op Paasmaandag 13 april 2020. 

We raden iedereen aan, wanneer mogelijk, met het openbaar vervoer of met de fiets te komen. Let op: in de buurt van het parcours rijden de bussen deze middag een aangepaste route, dus neem als eindhalte Station Maastricht. Station Maastricht ligt op 10 minuten lopen vanaf de start en finishlocatie. Fietsen kunnen geparkeerd worden naast het registratiecentrum. Mocht je toch met de auto willen komen, dan kun je parkeren bij het MVV-stadion (de Geusselt). Dit ligt op nog geen 10 minuten loopafstand van de start. 

Adres parkeergelegenheid: Terblijterweg, 6225 XW Maastricht

Nee. Het is voor de deelnemer niet toegestaan om oordopjes met muziek te dragen tijdens het evenement. 

Het meenemen van water in een eigen bidon is toegestaan.