Praktische info & programma

De snelle hardloopwedstrijd de Enexis Huis Groene Loper Run keert op paasmaandag 13 april 2020 terug naar Maastricht. Naast een mooi en snel 5 km en 10 km parcours, een halve marathon én een kidsrun wordt er voor de derde editie van de wedstrijd een marathon toegevoegd aan het rijtje met afstanden die op de Groene Loper verlopen worden.

Tijd

Event

Locatie

09:00 uurStart MarathonEnexis Huis, Maastricht
09:00 uurStart Rabobank Halve MarathonEnexis Huis, Maastricht
10.10 uurVerwachte finish eerste loper Rabobank Halve Marathon 
11:00 uurHuldiging Rabobank Halve Marathon 
11:25 uurVerwachte finish eerste loper Marathon 
11:40 uurCut off tijd Rabobank Halve Marathon 
11:45 uurCut off tijd eerste ronde Marathon 
13:00 uurHuldiging Marathon 
13:30 uurStart Pro Run Fit 10 kmEnexis Huis, Maastricht
14:00 uurVerwachte finish eerste loper Pro Run Fit 10 km 
14:30 uurCut off tijd Marathon 
14:30 uurHuldiging Pro Run Fit 10km 
14:45 uurCut off tijd Pro Run Fit 10 km 
15:00 uurStart 5 kmEnexis Huis, Maastricht
15:15 uurVerwachte finish eerste loper 5 km 
15:30 uurHuldiging 5 km 
15:45 uurCut off tijd 5 km 
15:45 uurStart Groene Loper Kidsrun Cat. 1*Enexis Huis, Maastricht
15:55 uurStart Groene Loper Kidsrun Cat. 2*Enexis Huis, Maastricht
16:05 uurStart Groene Loper Kidsrun Cat. 3*Enexis Huis, Maastricht

*De huldigingen van de Maastricht Sport Groene Loper KidsRun vindt plaats NA de laatste agegroup

Maastricht Sport KidsRun
Ook in 2020 wordt er voor de aller jongsten een kidsrun georganiseerd. De Maastricht Sport Kidsrun is er voor iedereen tussen de 6 en 11 jaar. Kinderen vanaf 12 jaar mogen mee doen aan de 5 km run van de Enexis Huis Groene Loper Run.

AgegroupLeeftijdAfstand
Agegroup 16 en 7 jaar650 m
Agegroup 28 en 9 jaar850 m
Agegroup 310 en 11 jaar1050 m

Houd onze social media kanalen in de gaten om continu up-to-date te blijven over de Groene Loper Run!

Je gaat binnenkort deelnemen aan de derde editie van de Enexis Huis Groene Loper Run. Wellicht ben je al volop in training of ben je nog zoekende hoe jij goed voorbereid aan de start kan komen te staan. Met deze mailing willen wij je graag alvast informeren en hopelijk ook enthousiasmeren voor jouw deelname aan een van de onderdelen van de Enexis Huis Groene Loper Run. Ruim voor de wedstrijd ontvang je een uitgebreide atletengids met alle benodigde informatie, daarnaast zullen we op de dag zelf klaar staan om al je vragen ter plekke te beantwoorden.

Starttijden
De Enexis Huis Groene Loper Run heeft verschillende onderdelen met verschillende starttijden. Let dus goed op dat je op tijd aanwezig bent op de startlocatie (President Rooseveltlaan 219, Maastricht). Maak vooraf een reisplan en bepaal jouw looproute naar de start.
9.00 uur – Start Marathon
9.00 uur – Start Halve Marathon
13.30 uur – Start 10 Km
15.00 uur – Start 5 km

Ophalen startnummer
De startnummers zijn op te halen op het volgende adres; Trefcentrum Wittevrouwenveld, Edisonstraat 4, 6224 GK Maastricht. Het inschrijfbureau is geopend vanaf 7.30 uur en zal per onderdeel open zijn tot een half uur voor de start.

Let op: vergeet je registratiebewijs niet mee te nemen!
Deze mail heb je na je inschrijving ontvangen. Zonder dit bewijs kunnen we helaas geen startnummer meegeven. De bevestiging mag uitgeprint of op je mobiel getoond worden.

Parcours en verzorgingsposten
Naast de bekendmaking van de parcoursen zijn nu ook de verzorgingsposten bekend. Om ervoor te zorgen dat onze atleten tijdens de wedstrijd in hun behoeften worden voorzien, zetten we verschillende verzorgingsposten op langs het parcours. Langs het 5 km parcours hebben we het over twee posten, net zoals bij de Pro Run Fit 10 km. Bij de halve marathon zijn er zes verzorgingsposten te vinden en voor de hele marathon zijn dat er zeven, waarvan enkele twee keer aangedaan worden.

(Link naar parcoursen plus verzorgingsposten/parcoursen)

Finish en Athletes’ Garden
Na de wedstrijd ontvang je meteen je medaille en in de Athletes’ Garden kun je bijkomen en nagenieten van je sportprestatie. Marathon finishers kunnen hier hun welverdiende finishershirt ophalen! Het after-finish gebied is vlak na de finish, nabij het Enexis Huis, President Rooseveltlaan 219, Maastricht. Deze is ingericht om de atleet van alle gemakken te voorzien. De Athletes’ Garden is  ná de wedstrijd toegankelijk en in samenwerking met onze partners biedt de organisatie verschillende diensten aan.

  • Massages na afloop
  • Fruit, water, sportdrank en energybars.

Oefenloop
Voor de Enexis Huis Groene Loper Run begint, willen wij samen met jullie het parcours verkennen tijdens de drie verschillende oefenlopen.

  • Oefenloop 5 KM – zondag 8 maart 10.00u
  • Oefenloop 10 KM – zondag 22 maart 10.00u
  • Oefenloop 17 KM – zondag 5 april 10.00u

De startlocatie is bij het Enexis Huis Limburg (President Rooseveltlaan 219, Maastricht). Op deze locatie zijn er kluisjes aanwezig en voor en na de oefenloop is het mogelijk om gratis water, thee en koffie te krijgen. Aanmelden is verplicht en het wordt geapprecieerd als de deelnemer zich afmeldt indien verhindert.  Meedoen met de oefenloop is gratis. Na afloop krijg je nog de kans om vragen te stellen aan de organisatie.

(Link naar google forms) https://forms.gle/EHdRomeamqp3mQNa6

Veelgestelde vragen

De starttijden staan in het schema hierboven.

Nabij het Enexis Huis, President Rooseveltlaan 219, Maastricht

Om deel te mogen nemen aan de Enexis Huis Groene Loper Run moet je minimaal 12 jaar oud zijn. Kinderen tussen de 6 en 11 jaar mogen meedoen aan de Maastricht Sport Kidsrun

Wanneer bij het afhalen van het startnummer twijfel ontstaat over je leeftijd, mag er naar je ID-bewijs worden gevraagd. Als hieruit blijkt dat je géén 12 jaar oud bent, mag deelname geweigerd worden en zal er geen restitutie van het inschrijfgeld plaatsvinden.

Ja, bij alle wedstrijden worden de tijden van deelnemers geregistreerd.

De resultaten zullen kort na de race bekend gemaakt worden via onze website en social media kanalen.

Het is mogelijk om je startnummer op te halen op donderdag 9 april tot en met zaterdag 11 april bij het Enexis Huis Limburg (President Rooseveltlaan 217, 6224 CP Maastricht)
Openingstijden:
Donderdag 9 April van 10:00 tot 18:00
Vrijdag 10 April van 10:00 tot 18:00
Zaterdag 11 April van 10:00 tot 16:00

Op de wedstrijddag bevindt het inschrijfbureau zich in het Trefcentrum Wittevrouwenveld (Edisonstraat 4, 6224 GK Maastricht)
Openingstijden:
Maandag 13 April van 7.30 uur tot een half uur voor de start van het onderdeel.

Het kan een aantal uur duren voordat je een bevestigingsmail ontvangt.

Heb je na een aantal uur nog steeds geen bevestigingsmail? Check dan even je spambox.

Als de mail ook daar niet te vinden is, neem dan even contact op met info@groeneloperrun.nl. Vermeld hierbij je volledige naam en het e-mailadres waarmee je je hebt ingeschreven.

Wanneer je een annuleringsverzekering hebt aangeschaft, kun je kostenloos je inschrijving annuleren en wordt het bedrag teruggestort op je rekening.

Zonder annuleringsverzekering kunnen we je inschrijving helaas niet annuleren.

  • Startnummer incl. timingchip
  • Verzorgingsposten
  • Afgesloten parcours
  • Massage na afloop
  • Medaille (wanneer je finisht)

Deelnemers aan de Maastricht Marathon ontvangen naast bovengenoemde zaken ook een uniek finishershirt.

Tijdens de wedstrijd is het strikt verboden om apparatuur anders dan een sporthorloge óf telefoon bevestigd in een armband mee te nemen. Bij twijfel kun je contact opnemen via info@groeneloperrun.nl.

Op 1 januari 2020 om 00:00 uur (CET) vindt er een prijsverhoging plaats. Meer informatie vind je hier.

In het hart van Maastricht is Het Student Hotel gevestigd in een voormalige iconische keramiekfabriek. In samenwerking met Het Student Hotel Maastricht mogen wij deelnemers van De Enexis Huis Groene Loper Run 2020 een korting aanbieding op een overnachting in Het Student Hotel Maastricht op Paasmaandag 13 april 2020.