Praktische info & programma

De snelle hardloopwedstrijd de Enexis Huis Groene Loper Run keert op zondag 11 oktober 2020 terug naar Maastricht. Naast een mooi en snel 5 km en 10 km parcours, een halve marathon én een kidsrun wordt er voor de derde editie van de wedstrijd een marathon toegevoegd aan het rijtje met afstanden die op de Groene Loper verlopen worden. 

Tijd

Event

Locatie

09:00 uurStart Maastricht MarathonEnexis Huis, Maastricht
09:00 uurStart Rabobank Halve MarathonEnexis Huis, Maastricht
10.10 uurVerwachte finish eerste loper Rabobank Halve Marathon 
11:00 uurHuldiging Rabobank Halve Marathon 
11:25 uurVerwachte finish eerste loper Maastricht Marathon 
11:40 uurCut off tijd Rabobank Halve Marathon 
11:45 uurCut off tijd eerste ronde Maastricht Marathon 
13:00 uurHuldiging Maastricht Marathon 
13:30 uurStart Pro Run Fit 10 km / Thermae 2000 Business Run 10 kmEnexis Huis, Maastricht
14:00 uurVerwachte finish eerste loper Pro Run Fit 10 km 
14:30 uurCut off tijd Maastricht Marathon 
14:30 uurHuldiging Pro Run Fit 10 km 
14:45 uurCut off tijd Pro Run Fit 10 km 
15:00 uurStart OrthoMosa 5 km / Thermae 2000 Business Run 5 km Enexis Huis, Maastricht
15:15 uurVerwachte finish eerste loper OrthoMosa 5 km 
15:30 uurHuldiging OrthoMosa 5 km 
15:45 uurCut off tijd OrthoMosa 5 km 
15:45 uurStart Maastricht Sport Kidsrun Cat. 1*Enexis Huis, Maastricht
15:55 uurStart Maastricht Sport Kidsrun Cat. 2*Enexis Huis, Maastricht
16:05 uurStart Maastricht Sport Kidsrun Cat. 3*Enexis Huis, Maastricht

*De huldigingen van de Maastricht Sport Kidsrun vindt plaats NA de laatste leeftijdscategorie

Maastricht Sport Kidsrun
Ook in 2020 wordt er voor de aller jongsten een kidsrun georganiseerd. De Maastricht Sport Kidsrun is er voor iedereen tussen de 6 en 11 jaar. Kinderen vanaf 12 jaar mogen mee doen aan de 5 km run van de Enexis Huis Groene Loper Run.

LeeftijdscategorieLeeftijdAfstand
Leeftijdscategorie 16 en 7 jaar650 m
Leeftijdscategorie 28 en 9 jaar850 m
Leeftijdscategorie 310 en 11 jaar1050 m

Houd onze social media kanalen in de gaten om continu up-to-date te blijven over de Groene Loper Run!

Je gaat binnenkort deelnemen aan de derde editie van de Enexis Huis Groene Loper Run. Wellicht ben je al volop in training of ben je nog zoekende hoe jij goed voorbereid aan de start kan komen te staan. Met deze mailing willen wij je graag alvast informeren en hopelijk ook enthousiasmeren voor jouw deelname aan een van de onderdelen van de Enexis Huis Groene Loper Run. Ruim voor de wedstrijd ontvang je een uitgebreide atletengids met alle benodigde informatie, daarnaast zullen we op de dag zelf klaar staan om al je vragen ter plekke te beantwoorden.

Starttijden
De Enexis Huis Groene Loper Run heeft verschillende onderdelen met verschillende starttijden. Let dus goed op dat je op tijd aanwezig bent op de startlocatie (President Rooseveltlaan 219, Maastricht). Maak vooraf een reisplan en bepaal jouw looproute naar de start.
9.00 uur – Start Maastricht Marathon
9.00 uur – Start Rabobank Halve Marathon
13.30 uur – Start Pro Run Fit 10 Km
15.00 uur – Start OrthoMosa 5 km

Ophalen startnummer
De startnummers zijn op te halen op het volgende adres; Trefcentrum Wittevrouwenveld, Edisonstraat 4, 6224 GK Maastricht. Het inschrijfbureau is geopend vanaf 7.30 uur en zal per onderdeel open zijn tot een half uur voor de start.

Let op: vergeet je registratiebewijs niet mee te nemen!
Deze mail heb je na je inschrijving ontvangen. Zonder dit bewijs kunnen we helaas geen startnummer meegeven. De bevestiging mag uitgeprint of op je mobiel getoond worden.

Parcours en verzorgingsposten
Naast de bekendmaking van de parcoursen zijn ook de verzorgingsposten bekend. Om ervoor te zorgen dat onze atleten tijdens de wedstrijd in hun behoeften worden voorzien, zetten we verschillende verzorgingsposten op langs het parcours. Langs het OrthoMosa 5 km parcours hebben we het over twee posten, net zoals bij de Pro Run Fit 10 km. Bij de Rabobank Halve Marathon zijn er zes verzorgingsposten te vinden en voor de Maastricht Marathon zijn dat er zeven, waarvan enkele twee keer aangedaan worden.

Finish en Athletes’ Garden
Na de wedstrijd ontvang je meteen je medaille. In de Athletes’ Garden kun je bijkomen en nagenieten van je sportprestatie. Maastricht Marathon finishers kunnen hier hun welverdiende finishershirt ophalen! Het after-finish gebied is vlak na de finish, nabij het Enexis Huis, President Rooseveltlaan 219, Maastricht. Deze is ingericht om de atleet van alle gemakken te voorzien. De Athletes’ Garden is ná de wedstrijd toegankelijk en in samenwerking met onze partners biedt de organisatie verschillende diensten aan.

  • Massages na afloop
  • Fruit, water, sportdrank en energierepen.

Oefenloop
Voor de Enexis Huis Groene Loper Run begint, willen wij samen met jullie het parcours verkennen tijdens de drie verschillende oefenlopen.

  • Oefenloop 5 km – zondag 8 maart 10.00u
  • Oefenloop 10 km – zondag 22 maart 10.00u
  • Oefenloop 17 km – zondag 5 april 10.00u

De startlocatie is bij het Enexis Huis Limburg (President Rooseveltlaan 219, Maastricht). Op deze locatie zijn er kluisjes aanwezig. Voor en na de oefenloop is het mogelijk om gratis water, thee en koffie te krijgen. Aanmelden is gewenst en het wordt geapprecieerd als de deelnemer zich afmeldt indien verhindert.  Meedoen met de oefenloop is gratis. Na afloop krijg je nog de kans om vragen te stellen aan de organisatie.

(Link naar google forms) https://forms.gle/EHdRomeamqp3mQNa6

Veelgestelde vragen

De starttijden staan in het schema hierboven.

Nabij het Enexis Huis, President Rooseveltlaan 219, Maastricht

Om deel te mogen nemen aan de Enexis Huis Groene Loper Run moet je minimaal 12 jaar oud zijn. Kinderen tussen de 6 en 11 jaar mogen meedoen aan de Maastricht Sport Kidsrun.

Wanneer bij het afhalen van het startnummer twijfel ontstaat over je leeftijd, mag er naar je ID-bewijs worden gevraagd. Als hieruit blijkt dat je géén 12 jaar oud bent, mag deelname geweigerd worden en zal er geen restitutie van het inschrijfgeld plaatsvinden.

Ja, bij alle wedstrijden worden de tijden van deelnemers geregistreerd.

De resultaten zullen kort na de race bekend gemaakt worden via onze website en social media kanalen.

Wanneer je een annuleringsverzekering hebt aangeschaft, kun je kosteloos je inschrijving annuleren en wordt het bedrag teruggestort op je rekening.

Zonder annuleringsverzekering kunnen we je inschrijving helaas niet annuleren.

Wanneer je een annuleringsverzekering hebt aangeschaft, kun je kostenloos je inschrijving annuleren en wordt het bedrag teruggestort op je rekening.

Zonder annuleringsverzekering kunnen we je inschrijving helaas niet annuleren.

  • Startnummer incl. timingchip
  • Verzorgingsposten
  • Afgesloten parcours
  • Massage na afloop
  • Medaille (wanneer je finisht)

Deelnemers aan de Maastricht Marathon ontvangen naast bovengenoemde zaken ook een uniek finishershirt.

Tijdens de wedstrijd is het strikt verboden om apparatuur anders dan een sporthorloge óf telefoon bevestigd in een armband mee te nemen. Bij twijfel kun je contact opnemen via info@groeneloperrun.nl.

In het hart van Maastricht is Het Student Hotel gevestigd in een voormalige iconische keramiekfabriek. In samenwerking met Het Student Hotel Maastricht mogen wij deelnemers van De Enexis Huis Groene Loper Run 2020 een korting aanbieding op een overnachting in Het Student Hotel Maastricht op 11 oktober 2020. 

In het hart van Maastricht is Het Student Hotel gevestigd in een voormalige iconische keramiekfabriek. In samenwerking met Het Student Hotel Maastricht mogen wij deelnemers van De Enexis Huis Groene Loper Run 2020 een korting aanbieding op een overnachting in Het Student Hotel Maastricht op Paasmaandag 13 april 2020. 

We raden iedereen aan, wanneer mogelijk, met het openbaar vervoer of met de fiets te komen. Let op: in de buurt van het parcours rijden de bussen deze middag een aangepaste route, dus neem als eindhalte Station Maastricht. Station Maastricht ligt op 10 minuten lopen vanaf de start en finishlocatie. Fietsen kunnen geparkeerd worden naast het registratiecentrum. Mocht je toch met de auto willen komen, dan kun je parkeren bij het MVV-stadion (de Geusselt). Dit ligt op nog geen 10 minuten loopafstand van de start. 

Adres parkeergelegenheid: Terblijterweg, 6225 XW Maastricht

Nee. Het is voor de deelnemer niet toegestaan om oordopjes met muziek te dragen tijdens het evenement. 

Het meenemen van water in een eigen bidon is toegestaan.